onsdag 29. februar 2012

Da var det neste gutt. 8.2 rykket vi inn på Riksen igjen. Denne gangen med minsten. Han har stive og hovne kneledd og dermed er det duket for en revmatismediagnose. Og det ble gitt en midlertidig diagnose. De vil se om det blir med denne gangen eller om det gjentar seg. Han er stiv om morgenen, klarer ikke stå og ikke gå. Skal bæres over alt og spesielt ille er trapper.

1. dag: Tatt imot og fikk snakket med lege. Informasjon om hva som skal skje de neste dagene.
2. dag: Faste, narkose, tapping av ett kne og sette kortison i samme sted. (Og mamma som er så veldig glad i narkoser!) Holdes i ro i 48 timer.
3. dag: Holdes i ro og får ikke bruke beina sine på noen måte. (Gutten er snart 2, høres litt urealistisk ut!)
4. dag: Kan få lov å gå og hjemreise ble avtalt dag 3.

Første dag gikk som alltid på sykehus, helt vanlig venting. Ble innlosjert på rom og fikk enerom! Jøss!, sa mamma. Helt utrolig. Vi tok oss en tur ut i 1730-tiden og opplevde at gutten sovnet på veien tilbake fra Ullevål. Ikke akkurat praktisk siden han skulle måles før soving, men vi fikk det til på et vis og han våknet litt etterhvert uten å være helt fornøyd.

Andre dag var med faste. Mamma og pappa spiste på skift, på kjøkken, og dermed gikk fastingen veldig bra. Siden han er så liten kom han ned som en av de første. Etterpå ville han selvfølgelig ut av senga rett etter han våknet av narkosen, og skulle ned på gulvet. "Nei, nei - får ikke bruke fotene dine nå." Mamma og pappa hadde den største jobben, holde en liten gutt på ca 23 mnd i ro. Det ble en del trilling i vogn, vi er godt kjent på Riksen og beveger oss på alle "lovlige" steder. (Ikke første gutten vi triller rundt på Riksen i vogn.) Vi hadde utstyrt oss med laptop og en del filmer. Blandt annet Ole Brumm, Byggmester Bob, Postmann Pat og Drømmehagen. Det eneste som "klaffet" var Postmann Pat. Det gikk derfor mange ganger med Pat. De voksne var veldig glad da de klarte å finne denne sorten i sykehusets sortement. (De hadde veldig mye forskjellig på barnerevmatisk avdeling.)

Tredje dagen var nye turer med vogn og litt leking på rommet, med påfølgende Postmann Pat. Dette var en fredag og vi så vårt snitt til å "bestille" en tur ut mens det fortsatt var lyst. Utskrivingssamtalen ble derfor utsatt til etterpå, noe som betyr at jeg spurte etter den kl 1730 - teit å få den midt i leggingen. Spesielt siden vi visste at flyet gikk kl 10 dagen etter og vi ikke kunne sove så lenge vi ville. Legen hadde tenkt å foreslå samtale kl 9 dagen etter - noe som var helt umulig i fht flyet. Vi fikk pakket det meste før gutten ble lagt.

Fjerde dag fikk han gå med en gang han våknet og den gutten var veldig glad. Han var over alt og denne dagen ble ikke like lett å putte ham i vogna da vi skulle dra. Han syns vel han hadde sittet stille nok da han endelig fikk gå igjen. Men det ble en utfordring først i vogna til bussen, så i bussen (som var det som gikk best) og deretter flyet. Flyturen var fæl. Han hadde ikke tenkt å sitte stille og da vi til og med måtte vente etter vi hadde kommet inn på flyet, i nærmere 45 min, var det ingen nåde. På tross av bestikkelser av både leker og spisende... Men vi kom da hjem til slutt og det var veldig deilig. Veldig godt å komme hjem til Audun Mathias igjen! Mormor, morfar og tante Solveig tok seg av ham.

Eimund Tobias skal til øyelege, siden han kan ha betennelser i forbindelse med øynene - noe han ikke hadde da vi besøkte øyelegen. De anbefalte ca hver 3 mnd på sykehuset. 6-8 uker etter innleggelsen skal vi til SUS, Stavanger Universitetssykehus. Og etter ca 3 mnd etter innleggelse - ny innleggelse på Riksen. Nå får vi se hvordan det går om han får en diagnose: revmatisme eller om vi slipper. Det vil nok uansett ta litt tid før han får en endelig diagnose. Han går fast på Ibux, 3 ganger om dagen. Han har vært veldig bra til for ca 1 uke siden. Da begynte han å bli stiv igjen. Han klarer å stå og gå, men han halter og vil ikke gå ned trapper før han har "varmet opp". Vi venter i spenning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar