mandag 1. september 2008

Mandag 01.09.08

Kl 0035: første ”hosteanfall”. La seg fint ned og sov videre.
Kl 0315: andre ”hosteanfall”. Måtte ha ”dus” (juice) og la seg fint ned igjen.
Kl 0450: tredje ”hosteanfall”. Tror ikke han var våken engang.
Kl 0600: ”Mamma” sa AM, helt klar for å stå opp. ”Legg deg ned og sov litt til” sa mamma. Og det gjorde han!
Kl 0710: Åsmund kom og vi burde ha stått opp.
Kl 0720: AM våknet og spurte etter ”pappa”, ”mamma”. Da måtte ting gå litt fort!
Kl 0830: Ned en etg, gjennom noen ganger og fikk satt kontrast i venflonen. Det gikk over all forventning! Beskjeden var: gi mye drikke, skift bleie ofte han bør ha tisset ut det radioaktive stoffet.
Kl 0900: Venting til ca 1150. AM fikk forbud mot å forlate rommet siden han er så forkjølet. Det var ingen lett sak, men når man må…

Kl 1200: Time til sjellettundersøkelse. Ikke så skummelt som det høres ut som. Problemet er at slike unge gutter har innebygd en klokke som forteller dem at noe skal skje. En slags 6. sans. Dermed var konserten i gang. Rita, sykepleieren, hadde vært forutseende nok til å ha med noe avslappende. Jeg fikk gi det og Åsmund tok AM med seg til vinduet og så på buss. Bra utsikten er så bra! Etter ca 5 min var virkningen god og selv om han var våken så var det ikke noen store problemer med å få ham til å ligge på benken.

Vi måtte holde armer og ben for at AM skulle ligge helt stille. Det er viktig for vellykkede bilder. Det ble tatt bilder av overkropp, underkropp og midten. Underkropp og midten ble det tatt bilder ovenfra og nedenfra. Da midten, i dette tilfellet var det hoftene som var viktige siden det er der de fant noe, skulle tas viste blæra som en stor skinnende halvmåne på skjermen. Den lille/store gutten har veldig god kontroll på blæra si. Han har ikke tisset det ut. Vi visste jo det men trodde vi skulle få orden på det da han fikk avslappende. Vi var til undersøkelse fra kl 1200 til 1510! Sykepleieren foreslo ganske tidlig å sette drypp men det ble nedstemt. Da AM hadde sovet nesten 2 timer på benken og fortsatt holdt igjen ble det ringt etter sykepleieren igjen og et drypp ble satt rett etter at han våknet. Da gikk det ca 10 min så var han på benken igjen for siste bilderunde.

Siden det er vanskelig å få i ham mat så ble siste utvei å gå en tur ned til McDonalds. Der gikk nesten en hel softis ned og han var ganske fornøyd. Fikk ”ballom” (ballong)! Det er stort.

I natt skal jeg sove på hybel og Åsmund her med AM. Tror det vil gjøre oss alle godt. Åsmund viste oss veien bort til hybelhuset og da vi kom tilbake var det tid for pysj, tannpuss og natt, natt. Det viste seg at AM hadde 38,9 i feber og det kan jo forklare så mangt. Han la seg fint ned og sovnet greit. Allerede kl 2050, etter ca 1 times soving, satt han i senga og ropte på mamma og pappa. Han satt litt i fanget mitt med dempet belysning i ca 15 min. Jeg spurte om han var klar for senga og det var han. Ikke ett ord har kommet fra senga etter det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar