mandag 29. september 2008

Mandag 29.09.08

AM ville ikke roe seg i går kveld. Kl 2245 hadde han enda ikke fått noen rolig søvn. Han våknet og grein, ropte på mamma og det var tydelig at han hadde det vondt. Den eneste måten jeg klarte å roe ham på var å stå på siden av senga hans å kose. Han sa ”kose” så han klarte å formidle hva han ville. Han tok seg til bleia og da jeg åpnet den begynte han å slite og dra i bandasjene. Etter mye om og men fikk han noe å roe seg på og sykepleieren foreslo å legge ham ned i senga mi. Det gikk på samme måten hele natta. Gutten har aldri før sovet en hel natt i mamma sin seng så han protesterte vilt!

Kl 0730 våknet jeg. Gjennom natten hadde jeg så vidt registrert at senga ble våt under AM. Siden han sov så godt da så ønsket jeg ikke å gjøre annet enn å holde ham varm og sørge for at vi begge fikk søvn. På morgenen viste det seg at kateterslangen hadde vridd seg i tapeovergangen og tisset hadde derfor ikke kommet ut i slangen, men AM har heldigvis klart å presse det utenfor slangen! Dermed ble det fult skifte på senger og gutten.

Legevisitten sa bare til oss at Kikki ville snakke med oss og dermed måtte AM ligge i senga til hun kom opp fra operasjon. Det tok helt fram til lunsj. AM lå og spurte etter bukse og sandaler og syns verden var helt pyton. Han var jo ute av senga i går! Vi prøvde å aktivisere det vi kunne men det er ikke mye luring AM går på.

Da legen kom sa hun det vi forventet å høre: bare ta ham opp, han sier i fra når det gjør vondt! Dermed fikk vi oss noen småturer rundt i gangene her på huset. Vi fikk også vist gutten vi deler rom med det fantastiske lekerommet på avdelingen vi var sist.

Legen klarte å huke tak i oss en gang til, hun hadde faktisk lett etter oss. Svarene fra patologen kom i dag: I det de har fjernet her så er det ingen ondartede celler! Alt av det ondartede lå i de to klumpene de fjernet i Drammen. Det de har fjernet måtte fjernes pga vekst. De tror de har fått bort nok rundt det de fjernet sånn at AM faktisk skal være frisk!!!! For å være sikker blir det de tok bort sendt til Radiumhospitalet for en ny gransking hos patologen der. Det ser ut som vi blir sendt hjem på onsdag, hvis alt er like greit som nå. Drenet ble fjernet i dag men han har fortsatt kateteret pga at de ikke vil at såret skal bli vått av urin. Såret er kjempefint og har vært det hele tiden. Han får et stort arr men det er under boxer.
Etter nattens plager har han i dag vært trøtt. Kl 1750 tok vi ham i vogna og kjørte litt i gangene. Han holdt på å sovne så vi fant tilbake til senga. Siden det er bandasjeskifte, medisinering, klesskifte så tar det litt tid, men kl 19 sov han rolig og godt i senga si. Nabogutten hadde også en urolig natt men han har hatt større problemer med å roe seg i kveld. Siden AM sov så godt så fikk romvenninna mi passe AM og vi tok oss en tur rundt på sykehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar