lørdag 27. september 2008

Onsdag 24.09.08

Den store dagen har kommet og det er en ny runde på Riksen. Vi sto opp kl 5 og fikk gjort alt klart før vi vekket AM og gjorde ham klar. Han fikk frokost i bilen så vi ikke skulle bruke så mye tid på det. Vi var på veien rett før 7 og innenfor sykehusets område kl 0845. Innskriving var satt til kl 0930 så vi klarte å få god nok tid. Det er jo aldri godt å vite hvordan trafikken er i Oslodistriktet. Dermed slapp vi noe hastverk – som vi ikke liker. J

Kl 1000 var vi til ultralyd og vi fikk vite litt mer om hvordan kreften ligger ”inni der”. AM var veldig flink og vi gikk til blodprøvetaking etterpå. Det var ikke like populært. I tillegg til at han har fått litt skrekk så hadde vi ikke tid til Emla-plaster.

Litt ut over dagen var det legene sin tur til å se på AM. Det gikk veldig bra, lå helt stille mens de kjente og tegnet på ham. Vi fikk da vite litt mer om hva som skulle fjernes men sikre kunne de ikke være før de åpnet og så. Strekene ble tegnet litt opp over magen, ned langs foten, forbi skilleveggen i pungen og opp igjen. Den ene testikkelen går også. Det var brutalt budskap, men hvis AM blir frisk nå så skal ikke vi klage. De fjerner ingen vitale organ og han kan godt leve videre med dette.

Ut over ettermiddagen fikk AM leke før klyks og bad. Sykepleierne har ikke forstått at ikke alle går med på alt selv om det blir lokket med premie. Men han fikk sånn bobleblåsingsgreie og lå og ristet på den. I badet var det båter og vi måtte lokke for å få ham til å bade. Det heter seg visst at det skal bades/dusjes kvelden før operasjon.

Rasmus er Rikshospitalets store maskot. Vi hadde lest masse om Rasmus i heftet om ”Barn i narkose”. AM har lært seg å si ”Ras-mus”, med godt langt mellomrom midt i ordet. J Før operasjoner skal det være forberedelse av barna men AM er litt liten til å forstå alt og vi ønsket ikke at de skulle komme med den forferdelige venflonen! AM fikk derfor et nytt hefte med Ras-mus i, ”koffert” med hette osv., og den store Ras-mus kom på besøk. Det var stor gjensynsglede og ordet Ras-mus ble flittig brukt.

AM sovnet ca 21, etter 1 time med ”Hallo”, ”mamma”, ”pappa”, opp i stående, sittende og enda mer prat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar